Bank id

Låne penger med bank ID

Du kan enkelt låne penger med BankID. Det er en trygg og sikker måte å identifisere deg på og du kan signere viktige og bindende dokumenter med denne metoden. BankID blir brukt av bedrifter i alle størrelser og private/offentlige institusjoner.
Hvis du vil låne penger med BankID så går du, ofte, gjennom samme prosess. Når du vil låne, for eksempel, et forbrukslån, skal du gi fra deg opplysninger om din økonomiske helse. Dette kan være alder, inntekt, arbeidsforhold og nåværende gjeld.

Alt dette i sum vil gi kredittselskapet em overordnet oversikt over hvem du er.
Etter en kredittvurdering, vil det bli avgjort om du får godkjent et forbrukslån eller ikke, Denne begrunnelsen får du ikke opplyst. Hvis du får et «ja» på lånesøknaden din så skal du signere på gjeldsbrevet. Et gjeldsbrev viser hvor mye du har lånt og hvem du skylder pengene.

Hvordan få BankID

Du får utstedt BankID fra din ordinære bank. Dette er vanlig praksis og noe alle gjør. Hvis du av en eller annen årsak ikke har en ordinær bank så kan det bli vanskelig for deg å få en BankID. I hovedregel har alle med en fast inntekt BankID. Og det er hovedpoenget. Uten fast inntekt og en fast bankforbindelse har du, som regel, heller ikke et økonomisk forhold i Norge, og da kan det bli vanskelig å få godkjent et forbrukslån.

Låne penger på nett uten BankID

Det er mulig å låne penger på nett uten BankID. Da skal du sende inn kopi av Pass og skrive under på dokumenter på papir. Hovedregelen er at du skal identifisere deg og det kan være ulik praksis. Kontakt långiver hvis du vil låne penger uten BankID. Det kan være du kan gå gjennom hele søknadsprosessen på nett uten at du signerer elektronisk til slutt.
Har du muligheten til å skanne inn dokumenter så er det en mulighet for deg slik at saksbehnadlingen går raskere. Da slipper du også for at personlige opplysninger kommer på avveie i posten.

Se på renter og andre kostnader

Når du skal låne penger er det lurt å se på den effektive renten og renteeksempler. Da får du en nogen lunde oversikt over hvor mye du kan regne med lånet koster deg. Det er rentene som koster penger når du låner penger og hvis du kan få denne lavest mulig så kan du spare en god slump penger. Noen prosenter i forskjell kan bety mye hvis du har en lang avbetalingstid på lånet og det krever ikke så mye innsats for å få en del tilbud å velge mellom.
Hvis du vil lete opp ulike tilbud selv så er dette fullt mulig. Mange benytter seg av gratis tjenester som har gjort jobben på forhånd og da kan du få en god oversikt over et utvalg av lånetilbud på markedet.
Renten blir som oftest fastsatt individuelt, etter en helhetsvurdering av din økonomi, og hvis du har minimert risikofaktorene på forhånd så er det mulig for deg å få noen konkurransedyktige renter på lånet ditt. Du kan for eksempel:

  • Øke inntekten din.
  • Kvitte deg med gammel gjeld.
  • Ha en god oversikt over økonomien din med budsjett.
  • Ha så få faste utgifter som mulig.

Alt dette vil hjelpe deg med å få en bedre økonomi og bankene vil se at det er en mindre risiko forbundet med å låne deg penger. En mindre risiko betyr ofte en mindre rente på lånet.

Innhent flere tilbud så du kan velge og vrake

Du kan få noen til å innhente flere tilbud for deg slik at du kan velge mellom ulike lånetilbud. Dette er en gratis tjeneste av KapitalKassen. En låneformidler har avtaler med flere banker slik at du kan få innhentet spesialtilpassede tilbud med utgangspunkt i din økonomi. Det gir deg en ekstra støtte og bankene vil konkurrere om å få deg som kunde.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *